De talentimpuls, om optimaal te leven

Sanne Graven

Sanne Graven, oprichtster Stichting Kanker & Talent

Sanne Graven is geboren op 16 juni 1970 te Best. Ze is opgegroeid in Brabant in een gezin van 2 kinderen. Ze was een opgewekt kind, door haar moeder altijd haar zonnetje genoemd. Sanne is altijd nieuwsgierig geweest naar wat mensen beweegt om hetgeen wat ze doen. Vandaar ook haar keuze in een studie pedagogiek (PABO) en de Toneelschool Maastricht. Na haar studie is ze docente drama geworden aan het Pleincollege Sint-Joris te Eindhoven. In 2002 ontstond de behoefte om met talenten te gaan werken. Ze heeft samen met een collega een talentklas ontwikkeld, bedoeld voor leerlingen om hun talent te blijven ontwikkelen.

In november 2003 wordt bij Sanne de diagnose borstkanker met uitzaaiingen geconstateerd. Tijdens haar ziekte blijft zij als vrijwilligster werkzaam bij het Sint-Joris om binding te blijven houden met de leerlingen en docenten. Hier haalde zij haar energie en passie uit.

Tijdens de vakantie in de Provence in 2008 komt bij haar een idee naar boven. Ze was al bezig met haar vraag; ik heb nu wel een talentklas opgezet, maar hoe zit het met mijn talent en het talent van kankerpatiënten! Ze vertelt haar man dat ze nog iets wil gaan doen. Misschien ook wel omdat samen geen kinderen kunnen krijgen en ze ondanks haar beperkingen ook gewoon wilde leven.

En dus is Sanne met een enorm enthousiasme en drive aan het werk gegaan met het oprichten van de Stichting Kanker & Talent, hiermee geholpen door een netwerk van vrijwilligers. Dit resulteerde in 2009 tot de aftrap, haar eigen talentimpuls waarvan op deze site een impressie te zien is. Hierna hebben vele cliënten haar hierin gevolgd.

Sanne Graven is na een ziekteproces van 6,5 jaar op 5 augustus 2010 overleden aan de gevolgen van borstkanker.

Sanne Graven

‘Ik wil niet als een zieke tegen een zwarte muur aankijken’